Sadun koti

TIETOA PERHEKODISTAMME


On ammatillinen perhekoti, jossa on neljä sijaishuollon asiakaspaikkaa. Koti on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Myös sisaruspaikkoja voi kysellä.

Perhekodin pihapiiriin ollaan lähivuosina remontoimassa yksi jälkihuollon asiakaspaikka itsenäistymisharjoittelua varten.

Sadun kodissa on dialoginen, keskusteleva ja joustava kasvatuskulttuuri, jossa on tilaa erilaisuudelle ja monikultuurisuudelle. Perhekodin tapoja muokataan lapsiryhmään sopivaksi, tarvitsevathan nuoret erilaista kasvuympäristöä kuin nuoremmat lapset. Ympäristökasvatus ja ekologisuus näkyvät kodin arjessa: ruoat ovat kasvisvoittoisia, riistaa ja luomuraaka-aineita käytetään paljon, einesruokia vältetään, kaikki jätteet kierrätetään oikeaoppisesti, perhekodissa viljellään luonnonmukaisesti kotitarpeisiin ja lasten kanssa kerätään luonnosta marjoja ja sieniä säilöttäväksi talven varalle.

Lapsille opetetaan käden taitoja ja kotitöihin osallistumista, tutustutetaan eri liikunamuotoihin sekä huolehditaan, että perusliikuntataidot tulevat opituiksi jo ennen yläkouluikää. Pyörä on yleisin kulkupeli perhekodilla aina sulan maan aikaan.

Sadun kodissa on kokemusta erityyppisistä lasten ja nuorten käytöshäiriöistä sekä elämänhallinnan haasteista. Kuitenkin on tärkeä huomioida sijoitusta suunnitellessa, että sijoitettava lapsi tai nuori on perhehoitoon soveltuva. Perhekoti on tarkoitettu pääasiassa pidempi aikaiseen sijaishuollon tarpeeseen.

 Mikäli haluat perhekotimme omavalvontasuunnitelman luettavaksesi, voit tilata sen perhekodin sähköpostin kautta.


Satumaista elämää

yrityksen perhekoti sai yksinkertaisuudessaan nimen Sadun koti. Uuden perhekodin nimeä etsiessäni päädyin yksinkertaiseen nimeen Sadun koti. Nimi kuvaa hyvin lastemme arkea. Heillä on tavallisesti kaksi kotia ; se biologinen koti, jossa vanhemmat asuvat ja sitten tämä meidän arkikoti, joka on Sadun koti. 

Miksi yritykseni nimi on niin satumainen. Rakastan sanaleikkejä. Kodissamme eletään minunlaistani elämää. Kotimme on värikylläinen ja minä kotona lähes aina lasten tullessa koulusta tai viikonlopun vietosta. Rakastan yksityiskohtia, elämän makuista elämää. Miksipä siis ei yritykseni voisi olla Satumaista elämää?

Toimin ennen Loviisaan muuttoa Etelä-Karjalassa yli 15 vuotta perhekotiäitinä perustettuani sinne vuonna 2005 ensin 5-paikkaisen perhekodin, jonka lopulta laajensin kahdeksi erilliseksi perhekodiksi. Perhekodeissa oli yhteensä 11 asiakaspaikkaa.

Loviisaan muutto tuli ajankohtaiseksi perhekodin lasten aikuistuttua ja muutettua pääkaupunkiseudulle. Loviisa valikoitui kodin sijainniksi pienenä, idyllisenä kaupunkina, joka on kompakti kaikin puolin. Vanha hirsitalo löytyi kodiksi ja se remontointiin vanhaa kunnioittaen uudenaikaisin mukavuuksin. Vanhat hirret ja talon kauniit yksityiskohdat muistuttavat 170-vuotiaasta historiasta, joka talolla on. Täällä siis on vain niin hyvä elää!

Satu Rajala, perhekotiäiti